294729 |

| ARAS KARGO Çalışanının Nezaket Dışı Üslubu!
cacaca
[08 Mayıs 2008, 09:00]
Akşam Erenköy şubesine gittim. Daha önceki işyerimde Aras Kargo'yu kullanıyorduk ama gönderileri işyerimizden alınıyor bu yüzden hiç şubeye gitmişliğim yok. saat 18.30'a kadar gönderi alındığından habersiz gittim. İçeri girdiğimde çok kötü bir hizmetle karşılaştım.
Gönderi saat 18.30'a kadar alındığını söyleyen bayan (ben tek kelime bile etmeden) “saat 19.30 oldu hanımefendi” gibi marka imajına hiç yakışmayan nezaketsizce davranmakta. Ben hiç sesimi bile çıkarmadığım halde (ben şuanda bir bankada çalışıyorum saat 18.00 de çıkıyorum anca evimde 19.15 gibi oluyorum tabiî ki de kargoya gidene kadar saat 19.30 olur, ki bilsem niye yorulayım) peki diyip ilerlemeye başladığımda sessizce çok saçma dedim ve hemen arkasından iyi akşamlar derken arkadan şirretçe bir sesle “nesi saçma” dedi. Tabiî ki dönüp cevap vermedim.
Göztepe'nin göbeğinde, böyle bir elit semtte çalışan insanların seviyesizlikleri kötü değil mi? Durup dururken hiçbir şey söylemeden kendi kendine şaşıran bir insan için ne bu tepki? Yüzlerine bile kalkıp tartışma bile yaratmadan (en başta söylenilen saat 19.30 hanımefendi cümlesini bile takmadan). Arkadaşlar bu konu yetkililere gitsin gitmesin benim için hiçbir şey fark etmez ben sadece paylaşmak istedim.
Arkadaşım da Türkiye'nin çok köklü bir firmasında çalışıyor. Firma Aras Kargo'yla anlaşma yapmış. Gönderi geldi mi ne zaman ulaşacak diye telefon açılıyor (ki buna şahit oldum) telefon açılıyor “ee gelir bekleyin, bilmiyorum arkadaşların nerede olduğunu, şimdi yoğunuz sonra arayın” gibi cümleler. 4–5 kez aranıldıktan sonra getirilen kargo, kargoyu getiren personele dert yanarken abla ne yapalım bu kadar para veriyorlar biz de bu kadar yapabiliyoruz diyorlar.
İnternet sitesine yazmışlar ilk önce çalışanların memnuniyeti. 2 seçenek var ya çok memnun ediliyor çalışanlar rahatlamışlar ya da hiç uyarı almıyorlar.
Neyse sonra eve geldim, vizyonları neler diye bakıyordum, işyerime kargoyu çağırabileceğimi okudum. Sizce bu gönderiyi ve bundan sonraki gönderiyi Aras Kargoya yapar mıyım? Ya da etrafımdaki kişilere bunları anlatıp başka yerlere yönlendirme yapmaz mıyım? Ne kaybederler bir iki müşteriden değil mi? Neyse hizmette kalite sadece gönderiyi hızlı veya sorunsuz bir şekilde götürmek değildir. Şikayetleri okudum da çoğu kişi aynı şeyden şikayetçi.% |