ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Aras Kargo

ARAS KARGO Evde Bulamayınca Komşuya Teslimat Yapıyor! greeneyes007  [22 Kasım 2007, 09:00]
17.11.2007 tarihinde Aras Kargo Bingöl şubesinden c 035834 irsaliye numarası ile Önekköy-Karşıyaka İzmir adresine bir kargo gönderdim. Adrese teslim ihbarlı olarak ve gönderim ücretini de bizzat kendim ödedim. Sonra pazartesi günü gönderdiğim adresteki kişinin hafta sonunda Tokat'a gittiğini öğrenmem üzerine Bingöl şubesine adres değişikliği için başvurdum.

Onlar da bilgisayardan kargoma bakarak daha teslim olmadığını, kargonun 19.11.2007 pazartesi günü İzmir Karşıyaka-Soğukkuyu şubesine yeni vardığını öğrendiler ve Soğukkuyu Aras Kargo şubesini telefonla arayarak kolinin yanlış gittiği ve il jandarma komutanlığı/Tokat olarak bu adrese yönlendirilmesini istedi ve daha sonra da bu arkadaşlara mail atarak adres düzeltmesi yaptılar.

Gün içerisinde her ne kadar Bingöl Aras Kargo şubesindeki görevli arkadaşlar aramış olsalar da ben de koliyle ilgili son durumu öğrenmek için önce İstanbul genel merkezi aradım, oradan kargomun Soğukkuyu şubesinde olduğunu teyit ettim ve oranın numarasını alarak bir de ben aradım.

saat öğlen 12 civarında Sogukkuyu şubesini aradım, yetkili bir bayanla görüştüm. Durumu bildirdim, kolimin kendilerinde olduğunu durumdan haberi olmadığını Bingöl'deki şube tarafından kendilerinin aranmasını istemesi üzerine ben tekrar buradaki şubeyle görüştüm ve durumu kendilerine ilettim. Onlar da hemen arayacaklarını söylediler.

Yarım saat sonra tekrar aradım Soğukkuyu şubesini, aynı bayan çıktı ve Bingöl şube tarafından arandığını adres değişikliğini aldığını ve dağıtım elemanları tarafından kolinin yeni adrese yönlendirileceğini söyleyerek akşam teyit için arayayım mı diye sorduğumda gerek olmadığını talebi aldıklarını söyledi. Ben de aramadım tekrar ve bir gün sonra kontrol maksatlı bir sorayım dedim.

Yine öğlene doğru bir aradım ve yine aynı bayan telefona çıktı. Kendimi tanıtıp durumu hatırlattım ve görevli bayan bana gayet soğuk ve lakayt bir konuşma tarzıyla " dün o koliyi unuttuk biz dağıtım elemanı arkadaşlarda koliyi götürmüşler evde yoklarmış onlar da komşusuna bırakmışlar" dedi.

Ben şok oldum, dedim hanımefendi bu nasıl olur sizi ben aradım, buradaki şube aradı siz de tamam dediniz ve bir gün sonra bana unuttuğunuzu ve evde bulamadığınız için kargoyu komşusuna bıraktığınızı söylüyorsunuz. Bu ne demek oluyor dedim. Bunun üzerine gayet pişkin bir tavırla "bugün akşam komşusundan geri alacağız adrese göndereceğiz" dedi. Uzatmayayım size soruyorum koli sahibi evde yoksa hiç tanımadıkları komşuya kargoyu bırakmak kanuna uygun mu? Bu hakkı nerede buluyorlar?

Evet ben Bingöl'den koliyi gönderiyorum İzmir'deki adresine kargodaki görevli bayan kargoda adres değişikliği talebini almasına rağmen dikkate almıyor ve Soğukkuyu şubesi dağıtım elemanları da belirtilen adreste kimseyi bulamayınca benim adrese teslim olarak gönderdiğim kargo birden oluyor komşuya teslim.

Soruyorum bu ne biçim görev anlayışı? O komşu kim? Ya o komşu benim düşmanımsa? Ya da ne bileyim ya alıp kargomu açtıysa? Anlamıyorum ben o komşuyu tanımam, görmem. Eğer ben o komşuya bırakılmasını isteseydim kargoyu o zaman kolimi doğruca komşunun adresine gönderirdim. Oradaki görevli bayanın ilgisizliği ve beni azarlar gibi "arkadaşlar koliyi komşuya bırakmışlar, adres değişikliğini unutmuşlar yarın kargoyu gidip tekrar komşudan alıp adrese postalayacağız başka bir şey var mı" diyerek seviyesizce konuşması ve yapılan yanlışlıklar ve ilgisizlikler. Şimdi bunun hesabını kim verecek? Bizim güvenerek gönderdiğimiz kolilerin akıbeti bu mu olacak?

Bu arada ben daha öncede gitar göndermiştim gitarı da kargodan kırık olarak aldım. Bu yaşadığım ikinci sorun Aras Kargo'yla ve bu davranışlarından ötürü bu kargoya tüm güvenim sarsılmış olup ilgili arkadaşları özellikle kınadığımı belirtmek isterim. Ve böylesi bir firmaya güvenerek emanet ettiğimiz eşyalarımıza da gereken özeni gösterdikleri için teşekkür ederim.%

Arkadaşına Gönder

Aras Kargo
22.11.2007

Merhaba,

Konuya istinaden Önsel Bey ile görüşülmüş olup,gerekli bilgi paylaşımında bulunulmuştur. İlgili kargonun teslimatında sıkıntı yaşatan personelimizin ciddi anlamda uyarıldığını bilmenizi isteriz.

Yaşanılan sıkıntı adına son derece üzgün olduğumuzu bilmenizi ister, Önsel Bey'e sizi nezdinizde özürlerimizi iletiriz.

Saygılarımızla,
Aras Cargo A.Ş