212323 |

| ARAS KARGO'dan Oyalama Taktikleri!
flashturk
[15 Eylül 2007, 09:00]
Hepsiburada.com'dan verdiğim siparişim 1 haftalık bekleme sonunda(bu da ayrı bir şikayet konusu) 11.09.2007 tarihinde Aras Kargo İstanbul merkez şubesine gönderildi. Hepsiburada.com'dan takip ettiğim kadarıyla 12.09.2007 tarihinde saat 13.00'da Aras Kargo Ataşehir şubesine indirildiğini öğrendim. Aras Kargo'nun internet sitesinde yapılan hesaplamada, İstanbul içi kargo teslim süresi 24 saat olarak ifade ediliyor. Yani kargom, Ataşehir şubesi'ne geldiği tarihte elimde olmalıydı.
13.09.2007 tarihinde Aras Kargo'nun müşteri hizmetlerini arayarak kargomun gelmediğini ve Ataşehir şubesinde olduğunu belirttim. telefon operatörü telefon şubeyle görüşerek adreste sorun çıktığını belirtti, adresimi tekrar aldı. Bunun üzerine telefon numaramı alarak kargonun ne zaman elime ulaşacağını bildirmek üzere tekrar arayacağını söyledi.
1 saat bekledim ve arayan olmayınca Aras Kargo Ataşehir şubesinin telefonunu bularak kendim aradım. Şubeden kargonun ellerinde olduğunu ama saat geç olduğu için (18.00) yarın öğlene kadar teslim edileceğini söylediler. Ertesi gün saat 13.00'a kadar kargo gelmeyince tekrar aradım. Teslimat görevlisine cep telefonu ile ulaşıp beni arayacaklarını söyleyerek telefon numaramı aldılar. Aradan 1 saat geçmesine rağmen gene arayan olmayınca tekrar aradım. Teslimat görevlisinin kargomu kısa süre içerisinde getireceğini söyleyerek telefonu kapattılar.
1 saat daha geçmesine rağmen kargomun gelmemesi üzerine tekrar aradım. Kargomun işyerimin danışmasına bırakıldığını söylediler. Ben de sinir ve stres sahibi olarak kargoma ulaştım. Kargomun üzerindeki etikete baktığımda adres kısmında açık seçik teslimat adresi görünmekteydi. Yani Aras Kargo ŞikayetVar.com'daki diğer şikâyetçilerin çoğuna yaptığı gibi bana da adres karışıklığı numarasını yapmıştı.
Aranma sözü verildiği halde 2 defa aranmadım. En önemlisi de beni kargo için 3 gün bekleten kargonun görevlisi işyerimin danışmasında beni beklemek yerine danışmaya teslim edip kaçmıştı. Eğer üründe yırtık ambalaj, arızalı ürün vs iade gerektirecek bir durum olsaydı, kargo teslimatçısının gözetiminde koli açılmadığı için tutanak tutamayacak ve iade hakkımdan faydalanamayacaktım. Aras Kargo'nun müşteri memnuniyeti gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum.% |