ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Denizbank

DENİZBANK Kredisinde Hayat Sigortası Primini Gerçekten Ödemeli miyim? mystery75  [10 Mayıs 2008, 09:00]
Kiptaş evlerinden yararlanabilmek Mayıs 2007 tarihinde Kiptaş'la Denizbank'ın yapmış olduğu antlaşma kapsamında tüm diğer Kiptaş talihlileri gibi Denizbank Çağlayan şubesinden kredi kullandım. 2 Mayıs cuma günü saat 15.14'te bankadan Kiptaş konut kredimin hayat sigortası yenilemesi yapılacağı için hesabımda 597,65 YTL prim tutarını bulundurmamı istediklerini belirten cep telefonuma bir mesaj gönderildi.

Hemen pazartesi günü Denizbank Çağlayan şubesiyle görüşmeye gittim ve sözleşmemin bir kopyasını görmek istediğimi belirttim. Ancak benim sözleşmemi bulamayacaklarını, benim gibi binlerce kişi olduğunu ayrıca 09.05.2008 tarihinin ödeme için son gün olduğunu ve yeni çıkan kanuna göre bu krediyi mortgage kredisine çeviremeyeceğimi ve başka bir kurumdan dain-i murtein olarak bankayı belirtsem de farklı bir hayat sigortası yaptıramayacağımı ve yeni çıkan kanundan hayat sigortası yaptırma zorunluluğu kalkmış olsa da Kiptaş'la yapılan antlaşma gereği bunu ödemem gerektiğini belirttiler.

Daha sonra bankanın genel müdürlüğüne de şubeye de sözleşmemi görmek istediğimi belirten fakslar gönderdim. En geç 8 Mayıs 2008 mesai bitimine kadar bana bilgi verilmesini bilgi verilmezse bu prim tutarını ödemeyeceğimi faizinden de bankalarının sorumlu olduğunu belirtmeme rağmen hiçbir geri dönüş olmadı.

Bugün sabah da müşteri memnuniyeti hatlarını aradım. telefon kayıtlarında da bulunsun diye (9 Mayıs). Oradaki bayan da sebep onlardan kaynaklanıyor olmasına rağmen ödemezsem faize gireceğini ve ödemem gerektiğini söyledi. Sonuç olarak ben bilgilendirme hakkımı kullanmak istiyorum çünkü binlerce kişi birkaç gün içerisinde tek bir şubeden kredi kullandığı için o an çok kalabalıktı ve ben sözleşmemi başkasının hakkını ihlal etmemek için inceleyemeden imzalamak zorunda kaldım ve şimdi incelemek istiyorum.

Ayrıca gerçekten bu yeni çıkan yasa kapsamında hayat sigortasını ödemek zorunda mıyım araştırmak istiyorum. Bu nedenle de Denizbank'ın ilgisizliğinden ve haksız yere faiziyle birlikte para almaya çalışmasından şikayetçiyim. %

Arkadaşına Gönder

Denizbank
12.05.2008

Sayın Verda Gizem Fürüzan'ın iletmiş olduğu konu üzerine yapılan incelemede müşterimizden bankamız prosedürleri gereğince masraf alındığı tespit edilmiştir. Konu hakkında müşterimizle görüşülerek bilgi verilmiştir.

İyi Günler Dileriz,
Müşteri Memnuniyeti Bölümü