281434 |

| DENİZBANK Hem Kredi Vermedi Hem de Azarladı
hakanturkucu
[07 Nisan 2008, 09:00]
Bir süre önce reklamlarını görerek 3500 YTL civarında ihtiyaç kredisi kullanmak amacıyla Denizbank İncirli şubesine başvurdum. Üç seneyi aşkın sigortalı olarak, işçi statüsünde devlet dairesinde çalışmaktayım. Kredi başvuruları üst katta, dediler. Çıktım; fakat numara olayı orada yok.Öncelikli müşterilerinin işlemlerini hallediyorlar. Uzun süre bekledikten sonra görevliye ulaştım.
İnternet sitelerinde yazmadıkları halde, ikametgah belgesi istedi. Oysa kendi adıma telefon faturası, işyerimden maaş bordrosu, kimlik fotokopisi v.s yanımda hazırdı. Bana çalıştığım kuruluşun telefon numarasını sordu. İşe girdiğimden bu yana, defalarca değiştiği için numaranın hafızamda olmadığını söyledim. Sen çalıştığın yerin telefonunu bilmiyorsun, benden kredi bekliyorsun,dedi.
Azarlar şekilde ve sıra bekleyenlerin bakışlarına rağmen cep telefonu numaranı söyle, dedi. cep telefonu kullanmadığımı; ancak kardeşimin telefon numarasını verebileceğimi söyledim. Sonra gel, dedi. Akşam evimden beni aradı.Tekrar cep telefonu kullanıp kullanmadığımı, sordu.Bende tekrar “Kullanmıyorum” dedim.
Bana bir bankada ödenmemiş banka kartı borcumun olduğunu, bunu ödedikten sonra başvurumun değerlendirmeye alınacağını, söyledi. Ertesi gün gittim.Başka bankaya olan borcumu ödedim.Dekontumu da diğer evraklarıma ekledim.
İki gün sonra gittiğimde,”Başvurunuz reddedilmiş”,cevabını aldım. İlk gittiğimde ,”Başvurunuz kabul edilirse, bankamız taksit sayınızı kendi belirleyebilir” diyerek bir bildiri yapmışlardı.Zaten buda beni düşündürüyordu.& |