ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Denizbank

DENİZBANK Pos Makinesi Sigorta Ücretinin İadesini İstiyorum! Chem.Engineer  [26 Şubat 2008, 09:00]
Temmuz 2007 tarihinden beridir Denizbank'tan pos makinesi sahibiyim. İşyerimin bulunduğu Cennet Mahallesi Küçükçekmece şubesinden Denizbank pos makinemi aldım. Ve 19 Şubat 2008 tarihinde hesabımdan Axa Oyak adına yaklaşık 65 YTL prim ücretinin çekildiğini gördüm.

Ertesi gün şubeye gittiğimde, bu paranın niçin kesildiğini öğrenmek istediğimde bana bunun pos cihazının sigorta primi olduğunu söylediler. Peki niçin benim onayım olmadan kesildiğini sorduğumda "bana bunun genel müdürlükten kesildiğini, kendilerinin bunu geciktirmeye çalıştıklarını, aslında cihaz verilirken kesilmesi gerektiğini, ama onların ancak bu tarihe kadar geciktirebildiğini söylediler. Oldukça gayri resmi bir açıklamaydı.

Yani benim bu açıklamadan algıladığım pos makinesi pazarlanırken masrafları düşük göstermek, daha sonra aniden hesabımdan parayı kesmek. Ben ticaretle uğraşan bir kişi olarak, kendime ait ödeme programlarım olacağından, benim hesabımdan canı istenince böyle bir prim kesilemez.

Her ne nedenle olursa olsun o para benim paramdır ve rızam olmadan kimse el koyamaz. Zaten ben her ay yaklaşık 25 YTL kirasını ödüyorum. Bir şekilde bu cihazı kiralamış ve kira bedelini ödemiş oluyorum. Sigorta cihaz sahibinin problemidir. Nasıl ki bir ev sahibini evini depreme karşı sigortalayınca bu sigorta primini kiracısına ödetmiyorsa, banka da bunu talep edemez.

Şikayetim,
1- Haberim olamayan bir tarihte bu ücretim benim rızam olmadan kesilmesi,
2- Bu primin alınmasının bankanın hakkı olmamasıdır.

Ayrıca Denizbank'la çalışmayı bırakacağımı ve bu durumda sigorta primimi geri vermelerini söylediğimde, bunun da imkanının olmadığını söylediler. Acilen kesilen ücretin iadesini rica ederim. %

Arkadaşına Gönder

Denizbank
26.02.2008

Sn. Alper Arslan'ın iletmiş olduğu konuya ilişkin olarak müşterimizin kardeşi Gülşen Arslan ile görüşülmüş ve kendisine gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

İyi Günler Dileriz,
Müşteri Memnuniyeti Bölümü