ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Denizbank

DENİZBANK Müşteriyi Anlama Özürlü Yerine mi Koydu? gülpembe  [30 Ekim 2007, 09:00]
Denizbank'tan çekmiş olduğum tüketici kredisinin taksitleri bittikten sonra, tahminimden daha fazla borcum kaldığını öğrendim. Karaköy şubesine telefon ettim. Bunun kmh'den kaynaklandığı söylenince, kmh hakkında bilgi istedim. Fakat çok da mantığıma yatmadığı için (9000YTL'lik krediye 2-3 aylık -birkaç kez de olsa gecikmeler- neticesi 1050 YTL'lik ek faiz binmesi) ayrıntılı öğreneyim dedim.

telefonda hoş olmayan bir ses tonu ve ifade biçimiyle “en iyisi bankaya gelin” dendi. Güya yakın olduğu için Maslak şubesinden çektiğim kredi hesaplarım benim isteğim dışında Karaköy şubesine aktarıldığından işlerimi aksatmak zorunda kalarak oraya gittim.

Karaköy şubesindeki banka çalışanına durumu anlatıp kmh hakkında bilgi sahibi olmadığımı, buna yansıyan borcumu fazla bulduğumu söyledim. Kısa bir açıklamanın (telefondakinin hemen hemen aynısı kadar) ardından hep aynı şeyi konuşuyoruz, on kere anlattım, anlatamıyorum, bu mantıkla bakarsanız anlatamam tarzı (bu da hemen telefondakiyle aynı tarz ifadeler) cümlelerle karşılaştım.

Kendimi “anlama özürlü” gibi hissettim. Bunu, sanırım soyut cümlelerle değil, hesap hareketlerimi çıkartarak kağıt üzerinde rahatça izah edebilirdi. NitEkim hesap hareketlerini ben çıkarttırdım. Ancak tavırlarından dolayı moralim bozulduğu için tekrar soramadım.

Bu arada yanında çalışan diğer arkadaşı da; “isterseniz genel merkezden ya da bir hukuk bürosundan faiz oranlarını öğrenebilir, bilgi edinebilirsiz. ”(ben hukuksuzluktan şikayet etmiyorm ki, hem bunu o şube bilemez mi?. )şeklindeki cümlelerle olaya karıştı.
“bugün git, yarın gel!” mantığıyla baştan savma davranıldığını düşünüyorum.

Türkiye şartlarında üniversite mezunu, yani en azından normal zekalı bir insan olarak bugünkü işlemlerim sırasında kendimi “anlama özürlü” biri gibi hissettim. Bundan sonra en kısa sürede hesabımı kapatıp, Denizbank değil faizle kredi vermek, üste para verse önünden geçmemeyi düşünüyorum.

Bankacılık, yalnızca para ilişkisi midir? Çalışanlarınızda insan ilişkisi, psikolojisi sorgulanmıyor mu? Bankanıza gelen benden daha cahil insana nasıl bilgi veriliyor? Yoksa Denizbank'a müşteri olmak için “yüksek anlayışlı ve bilgili” olma şartı mı var? Ya da kredi çekmeden önceki değerimiz ile borçlandıktan sonraki değerimiz gözünüzde farklılaşıyor mu?

Sonuçta yasal kılıfı hazırlandığı ve ödemelerimi aksattığım için hak iddia edebilme hakkım yok. Ama çalışanlarınızın da kendimi böylesine kötü hissettirme hakkı yok. O an borcumun umduğumdan fazla çıkmasından ziyade, bir özel bankada ummadığım tavırlarla karşılaşmak beni üzdü. ^^

Arkadaşına Gönder

Denizbank
30.10.2007

Sn. Ali Çaylı'nın iletmiş olduğu konuya ilişkin olarak kendisiyle görüşülmüş ve bilgi verilmiştir.

İyi Günler Dileriz,
Müşteri Memnuniyeti Bölümü