161663 |
| SERAY MOBİLYA'nın Kanepesinde Yatması Olay!
çokhaklıyım
[02 Nisan 2007, 09:00]
Seray Mobilya'dan 03.03.2007 tarihinde kampanyalı ürün olan Serdimo kanepe satın aldım. Bu ürünü çek yat olarak kullanıldığı için, yani yatıya gelenler için aldım. 22.03.2007 tarihinde zar zor teslim edebildiler(oysa en fazla 10 gün içinde teslim edeceklerini söylemişlerdi; fabrika çok yavaş çalışıyor, bir türlü yollayamadılar)
26.03.2007'de bizde kalan annem ve babam gece bu kanepede yattılar. Sabah olunca annem kanepenin ortasında sert bir şeylerin olduğunu, tüm gece koluna, omuzuna ve bacağına battığını söyledi. Kanepenin kılıfını çıkarıp baktığımızda kılıfın bazaya üç adet sert plastikten kopça ile tutturulduğunu gördük.
Bu durumun rahatsız edici olduğunu, fakat çekyata ihtiyacımız olduğu için bu kanepeyi, beğendiğim başka bir model ile değiştirmelerini talep ettim. 520 YTL'ye aldığım bu ürünün üzerine 480 YTL daha verip 950 YTL olan diğer modeli almayı teklif ettim. Fabrika bu isteğimi reddetti. Gerekçeleri ise aldığım kanepe için yaptırdığım kılıfın parasını ödemek zorunda olduğumdu!
Koltuk satın alan herkese renk kataloğundan istediği rengi seçmeleri söyleniyor, bize de öyle söylediler. Kılıfın ayrıca satıldığı, alırsak elimizde kalacağı, bu durumun özel üretime girdiği söylenmedi ki, nereden bilelim böyle olacağını! Bu resmen tüketiciyi yanıltmak.
Daha önce de koltuk satın aldım; hiç bir firmada koltuğa ayrı, kılıfına ayrı para ödendiğini görmedim! Bir koltuk satın aldığınızda baza ve kılıf birlikte satılmaz mı? Kılıfsız koltuk alıp evine koyanlar da mı var acaba!(kılıfı eskidiği için yeni kılıf satın alanlar tabii ki var, ama kılıfsız baza satın alan var mı?)
Değişim talep ettiğim koltuğun kılıfını kaldırıp baktığımızda baza ve koltuğun birbirine lastiklerle tutturulmuş olduğunu gördüm. Yani anlayacağınız insanları rahatsız ettiği için satılmayan bu modeli kampanyada tüketicilere satmışlar, şimdi de geri almıyorlar.
Ne yapayım ben böyle çekyatı? Kimin gece yattığı yatağın ortasında her tarafına batan sert plastik kopçalar var! Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl üretim, nasıl kanepe? Kanepe oturur durumdayken bu kopçalar altta kalıyor ve rahatsız etmiyor. Yatak açıldığında da kılıfın altından hiç belli olmuyor. Battığı için sadece yattığınızda orada olduklarını anlıyorsunuz.
29.03.2007'de Büyükçekmece kaymakamlığı merkez hakem heyetine başvurup şikayetimi dilekçe ile bildirdim. Paramın iade edilmesini talep ettim. Fabrika yardımcı olmayı kabul etse farkını da ödeyip diğer modeli alacaktım. ^^ |