180072 |
| AUDI Olmayan Parça İle Yüz Üstü Bıraktı
zekeriyaozdemir
[07 Haziran 2007, 09:00]
Sahibi bulunduğumuz Audi marka aracı, klima soğutmuyor şikayeti ile 04.06.2007 tarihinde yetkili servise götürdük. Klima kompresörünün arızalı olduğunu, parçanın garantiden değişeceğini belirttiler. Sağ olsunlar ilgilendiler ama parça yok.
Almanya'dan gelecekmiş. Niçin stoklarında yok? Ne zaman gelecek diye sorduk, 2-3 hafta sonra gelir dendi. O zaman bize kullanmamız için bir araç verin, maalesef bu şartlarda böyle bir uygulama yok.
Firmaların ticari menfaatleri böyle gerektiriyor diye, gerçekten ciddi paralar verilerek alınan bu aracı, niçin tüm özellikleri ile kullanamayalım?
Doğuş Türkiye piyasasında binlerce sattığı aracın parçasını neden tutmaz? Kaldı ki arıza yapma olasılığı yüksek olan bir parça. Peki neden Doğuş'un politikası yüzünden bizler, yani müşteriler mağdur durumda kalsın?
Ayrıca prestij ve kalite olarak standartların üzerinde diye düşündüğüm bir marka kendisinden sınıfça daha altlarda olan diğer firmalarla bu konuda rekabet bile edemiyor. Bence biraz ders almalı, iyi gözlemlemeli. (mesela piyasada orta sınıf diye tabir edilen bir otomobil markası, garanti kapsamında onarım süresi 3 saati geçen durumlarda hemen size araç tahsis ediyor).
Netice itibari ile parçayı getirin takın diyoruz; 3 hafta sonra deniliyor. Kullanmaya araç verin diyoruz, olumsuz yanıt alıyoruz. Peki neden Audi'ye biniyoruz? Kullanıcısını yüz üstü bıraksın diye mi?^^ |