ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK'a Fazladan Verdiğim Parayla Mağdur Oldum! gokhantinmaz  [30 Ekim 2007, 09:00]
Ford Fusion markalı, 39 SD 832 plakalı aracım Axa Oyak Sigorta tarafından maksimum kasko güvencesindedir. Aracın bütün primleri tarafımdan eksiksiz olarak ödenmiştir.

Aracımda bulunan alaşım jant, aksesuarlar ve sonradan bağlanan müzik sistemi kontrol edilerek sigorta poliçesine eklenmiştir. 16.08.2007 tarihinde hareket halindeyken müzik sistemimin kablosunun arızalanması sonucu aracım hasar görmüş ve yürüyemez hale gelmiştir. Kasko şirketi ile telefonda yaptığım görüşme sonucunda çekici gelmiş ve aracım servise çekilmiştir.

Serviste yapılan tetkikler sonucu aracımda 1400 YTL gibi bir masraf olduğu saptanmış ve durum kaskoya bildirilmiştir. Fakat yaklaşık olarak 1 ay 15 gün gibi uzun bir süre sonra kasko şirketim olan Axa Oyak yetkilileri aracıma yapılan ve poliçe ile ödemekle sorumlu olduğu ödemeyi yapmayı reddettiğini söyleyerek aracımdaki meydana gelen zararı ödemeyeceklerini bildirmiştir.

Kasko şirketinin müşteri hizmetlerini aradığımda ise telefondaki yetkili kişilerin ciddiyetsiz ve kaba tavırlarına maruz kalmış bulundum. Kasko şirketim üzerine düşen görevi yapmamaktadır. Tüketici olarak haklarımın korunması için gereğinin yapılmasını sizden rica ediyorum. %

Arkadaşına Gönder

23.11.2007 gokhantinmaz Gördüğünüz gibi AXA Oyak Sigorta'dan çok geç cevap geldi.Tam olarak 1ay 10 gün çok uzun bir süre.
Aracımdaki müzik sistemi (tesisatı) AXA Oyak tarafından kontrol edilerek poliçeye "ek poliçe" ile
eklendi.Sigorta şirketinin benden talep ettiği ek poliçe taksitlerini eksiksiz olarak ödedim.
Şimdi diyorlarki; "tamamen sonradan araca çekilen müzik sistemi tesisatının sigorta devre dışı
bırakılarak kalitesiz ve uygunsuz yapılmasından kaynaklanan, kısa devre yapması sonucu hasar meydana geldiği görülmüştür." Bu ne kadar komik bir cevap.Sen kontrol et, poliçeye ekle, parasını al.Sonrada kötü
işçilik deyip hasarı karşılama.
AXA Oyak'tan red cevabı geldikten sonra sözlü olarak şikayetimi bildirmek için müşteri
hizmetlerini aradım.Konuşmalar başlamadan önce "güvenliğiniz ve hizmet kalitesi için konuşmalarınız
kaydediliyor" dendi.Bu kadar kötü hizmetten sonra; şimdi bana kötü davranılıncamı o konuşmalar kayıtlarda
bulunamadı acaba diye bir soru geliyor aklıma malesef.(!)
Ben AXA Oyak Sigorta'nın bu kadar düşük kalite ile çalıştığını bilseydim,kasko poliçemi onlardan
yaptırmazdım.Bir daha AXA Oyak Sigorta'yı kesinlikle tercih etmeyeceğim.Gerekli hukuki girişimlerde
bulunacağımı bildirerek sizden de gereğinin yapılmasını rica ediyorum.Saygılarımla.

Axa Oyak
30.10.2007

Sigortalı araçta meydana gelen hasar nedeni ile 18.08.2007 tarihinde şirketimize hasar ihbarında bulunulduğu, 3945406 numaralı hasar dosyası ile yapılan ekspertiz ve incelemeler sonrası, ilgili talebin 28.09.2007 tarihinde reddedildiği sistem kayıtlarımızda izlenmektedir

Sigortalı mevcut beyanının tetkikinden 16.08.2007 tarihinde, 39 SD 832 plakalı sigortalı araç ile seyir halinde iken ön iç taraftan duman gelmesi sonucu hasar meydana geldiği öğrenilmiştir. Konu hasarın tamamen sonradan araca çekilen müzik sistemi tesisatının sigorta devre dışı bırakılarak kalitesiz ve uygunsuz yapılmasından kaynaklanan, kısa devre yapması sonucu hasar meydana geldiği görülmüştür.

Talep edilen hasar; harici ve beklenmedik olmayıp, malzeme veya işçilik kusuru gibi sebeplerle oluşan hasarlardır. Bu oluşan hasarlar, poliçe teminatları gereği kapsam dışıdır.

Müşteri Hizmetleri servisimize gelen yazılı ve sözlü tüm şikayet kayıtları kontrol edilmiş olup, Sn.TINNAZ 'a ait herhangi bir kayda rastlanmamıştır. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı