AXA OYAK Kendisinden Kaynaklanan Hatayı Düzeltmek İçin Çaba Sarf Etmiyor!
ayben
[29 Ekim 2007, 09:00]
Axa Oyak Sigorta'dan açtırdığım araç hasar dosyasının takibi için sigorta şirketini arıyorum, hasar dosyası için ödeme tarihi 04.10.07 bilgisini alıyorum. Ancak o gün para yatmadı, hesap bilgileri de müşteri ile alakasız bir hesap numarasıydı, bu hesap bilgisini ne servis, ne acente, ne de müşteri bildirmedi. Axa Oyak kendilerinden kaynaklanan bu hatayı düzeltmek için hiç çaba sarf etmiyor.
Söz konusu dosya için doğru olan hesap bilgilerini 04.10.07, 05.10.07, 06.10.07'de *** dikkatine 0212 252 58 45 numaralı faksa hiç abartısız söylüyorum en az 15 defa faksladık. Dosya takibi için aradığımda hala hesap bilgilerinin bulunmadığını söylediler. Nihayet hesap bilgilerini telefonda aldılar ve sisteme girdiler. Bu aşamaların tümünde dosya sorumlusuna bilgi veriyoruz, mail atıyoruz size 30 dakika içerisinde geri dönecekler denildi ancak hiç kimse geri dönüp bilgi vermedi.
En son 10.10.2007 tarihinde ödeme yapılacak denildi. Bankaya gittiğimizde hesaba paranın gelmediğini söylediler. Tekrar sigorta şirketini aradım neden ödeme çıkmadı diye; size ödeme tarihi verilmedi denildi. Dosya onaylandı, hesap bilgileri doğrulandı ancak ödeme çıkmadı. Sebebini sorduğumuzda ıban numarası yanlış denildi, (ıban numarası : yurt dışı işlemlerinde kullanılan bir numara) ıban numarası da verildikten sonra ödeme çıkartıldı. Bunca çabamız ve vakit kaybımız sonucunda ödemeyi alabildik, ancak çok fazla üzüldük ve aksaklık yaşadık.
Axa Oyak'ta hesap bilgilerini vermememize rağmen yanlış hesap bilgisi giriliyor, gönderdiğimiz fakslar ulaşmıyor, bir sorun olduğunda geri dönülmüyor, ödeme günü veriliyor ödeme çıkmıyor, ıban numarası diye çok gereksiz bilgiler isteniyor. Kendilerinden kaynaklanan hatayı düzeltmek için çaba sarf etmiyorlar. %
Şikayete konu olan hasar, 15235367 poliçe numarası ile şirketimizde kayıtlı Recep ŞİŞMAN’ a ait olup, sitenize şikayetini ileten kişinin, aracın onarımının yapıldığı servis çalışanı olduğu tespit edilmiştir. Konu şikayetin değerlendirmesi hasar servisimiz ile birlikte yapılmıştır.
31.07.2007 tarihinde açılmış olan 3924755 numaralı dosyaya ilişkin tazminat ödemesi, sistemimizde kayıtlı hesap numarasına, ilk olarak 02.10.2007 tarihinde yapılmıştır. Sigortalının banka hesap bilgisi, sistemlerimizde kayıtlı olan bilgilerdir. Bu bilgiler acentelerimiz tarafından sisteme işlenmektedir. Banka işlemlerinde her ne kadar Iban numarasının yurt dışı hasarlarında gerekli olduğu iletilmekte ise de çalışmış olduğumuz bazı bankalar özellikle Iban numarasını dikkatte almaktadırlar.
02.10.2007 tarihinde yapılan tazminat ödemesinin, yanlış hesap numarası bilgisi ile tarafımıza geri iade edilmesi sonrası, 05.10.2007 tarihinde servisten Gülcan Hanım ile yapılan görüşmede banka hesap bilgisinin hatalı olması nedeniyle iade geldiği ve başka banka hesap bilgisinin iletilmesi talep edilmiştir. Ancak banka hesap bilgisinin doğru olduğuna teyit verildiği için tekrar aynı hesaba ödeme gerçekleştirilmiştir. Hatalı Iban numarası gerekçesi ile banka tarafından iade edilmiştir.
Hasar tazminat ödemeleri, bankalara toplu olarak transfer edilmekte ve banka tarafından onay/red aşaması sonrası, hesap bilgisi sorgulanabilmektedir. Servisten Ayben Hanım ile yapılan görüşmede ve ödeme çıkartılan banka kanalı ile tarafımıza, Iban numarasının hatalı olmasına dair bilgi iletilmiştir.
Tüm bu seyir sonrası doğru hesap ve Iban numarasının verilmesinin ardından15.10.2007 tarihinde tazminat ödemesi gerçekleştirilmiştir. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,
AXA OYAK SİGORTA A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı