ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK Acentesi Tarafından Yanıltarak Düzenlenen Poliçe! dogancansabri  [19 Haziran 2008, 09:00]
Axa Oyak acentesi olan Yaylaoğlu Sigorta ile çalışıyordum. Bende bir Hyundai marka araç vardı fakat ruhsat sahibi başkasıydı. Aracı ben kullandığım için kaza olunca herhangi bir sıkıntı yaşamamak için çözüm ararken Axa Oyak Sigorta acentesi Yaylaoğlu Sigorta dedi ki araç senin üstüne olması şart değil, araç ruhsat bilgileri başkasına ait olsa da biz poliçeyi senin üzerine düzenleriz. Bir hasar olursa parasını sen alırsın dedi.

2007'den geriye dönük 4 yıl sigorta yaptırdık. Herhangi bir kaza olmadı. Bu arada ben Axa Oyak Sigorta'ya 4 poliçe için hasarsızlık rakamları hariç 2.126 YTL para ödedim. 2007 yılında poliçe yenilerken piyasa araştırması yapayım dedim ve başka bir Axa Oyak acentesine fiyat sordum ve durumu anlattım. Bu araç benim adıma değil ama benim adıma sigorta yapılıyor dedim. Kesinlikle böyle bir sigorta yapılmayacağını söylediler.

Axa Oyak acentesi Yaylaoğlu'na geri döndüm. Dedim ki böyle bir poliçe düzenleyemezmişsiniz dedim. Onlar da biz Axa Oyak'a soralım dediler ve geri döndüler. Dedikleri aynen şu, daha önce böyle poliçe düzenlenebiliyordu ama artık iptal olmuş dediler ve benim poliçemi düzenleyemediler.

Geriye dönük paralarımı istedim ama maalesef vermediler. Çünkü ben araştırdım hem başka acentelerden hem Axa Oyak Sigorta Ankara bölge müdürlüğünden hem de bayilere bakan *** beye sordum. Kesinlikle böyle bir poliçe düzenlenemez ve hasar olsaydı siz bu poliçeye göre hasar alamazdınız dediler. Demek ki benim ödemiş olduğum paralar boşuna imiş.

Daha sonra ilk görüşmelerle sonuç alamayınca Axa Oyak müşteri hizmetlerine yazı yazdım ve bugün olmuş herhangi bir yazılı cevap alamadım. Oradan İstabul'dan *** hanım ve Ankara'dan **** beyle yaptığımız konuşmalarda da aynen şunu söylediler; evet böyle bir poliçe düzenlenemez, kesinlikle poliçe düzenleyen acente ruhsata göre poliçe düzenlemek zorundadır dediler. Hasar olsaydı ödenir mi ödenmez mi konusunda da hasarınız olmamış olsaydı o o zaman belli olurdu dediler.

Ben diyorum ki ben Axa Oyak acentesi Yaylaoğlu Sigorta tarafından aldatıldım ve boşuna para ödedim. Dolayısıyla ödemiş olduğum paralarımı geri istiyorum. Eğer ki bu normalse o zaman tüm acenteler böyle bir poliçe düzenlesin, paraları alsın. Eğer ki hasar olursa para belki öderler ya da ödemezlerse tüketici mağdur olur diyorum. Sizlerden yardım rica ediyorum. %

Arkadaşına Gönder

Axa Oyak
19.06.2008

Siteniz kanalı ile iletilmiş olan Sn. SAVAŞ şikâyetine ilişkin değerlendirme, satış kanalı ile birlikte yapılmıştır. Şikâyet içeriği, acentemiz kanalıyla Şirketimizden düzenlenen poliçelerin hatalı düzenlendiği ve mevcut araçların Sn. Savaş’ın adına kayıtlı olmamasına rağmen kendisi adına poliçe düzenlenmesi ile ilgilidir.

Sigortalımız tarafından daha önce de Şirketimize iletilen şikâyet konusuna aşağıdaki yazı ile yanıt verilmiştir.

“2003-2007 Tarihleri arasında yaptırmış olduğunuz Kasko sigorta poliçeleri ile ilgili olarak talebiniz incelenmiş ve husus Türk Ticaret Kanunun ilgili 1270. maddesi uyarınca başkası namına sigorta olarak değerlendirilmiştir.Buna göre;

-Diğer Bir Kimsenin Nam ve Hesabına Yapılan Sigorta başlığı altında

-Umumi Olarak:

Madde 1270 Bir kimse diğer bir kimsenin nam ve hesabına sigorta akdedebilir,şu kadar ki,o kimse,nam ve hesabına hareket ettiği kimseyi temsile selahiyetli değilse sigorta priminden dolayı bizzat mesul olur.

Nam ve hesabına sigorta yapılan kimse rizikonun gerçekleşmesinden önce veya sonra icazet verirse sigortadan faydalanır.

Diğer bir kimsenin nam ve hesabına yapıldığı, mukavele şartlarından anlaşılmayan bir sigorta mukavelesi yapmış olan kimsenin nam ve hesabına yapılmış sayılır. Denilmektedir.

Bu nedenle prim iadesi talebinizin kabul edilemeyeceğini bilgilerinize sunarız.”

Poliçenin yürürlükte olduğu dönemde Sigortalımızın herhangi bir hasar alması söz konusu olsa idi Müşteri memnuniyeti çerçevesinde hasar ödemesinin gerçekleştirileceğini ayrıca paylaşmak isteriz.

Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.