ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK'tan Mecburi Kasko! pparca  [19 Haziran 2008, 09:00]
16.06.2006 tarihinde Diyarbakır Axa Oyak'tan 2. el taşıt kredisi kullandık. Bize ilk önce kasko şartını bankamızdan yaparsanız eğer 1,40 faiz uygulanacak dediler, normalde 1,45 idi. İlk sene için bankadan yapılma şartı vardı. Dediler sonra istediğiniz kasko şirketinden ful kasko yapmak şartıyla bize fotokopisine getirerek yapabilirsiniz dediler.

2 sene boyunca yaptık ama bu sene çok fazla bir fiyat çıkarıldı (1.800 YTL). Biz de AXA OYAK değil de başka yerden yapacağımızı belirttik. Bankadaki görevli bize hayır olmaz siz mecbursunuz, buradan yapacaksınız fiyat ne olursa olsun size faiz indirimi yapılmış. Olmaz öyle bir sözleşmede imzam bulunuyor mu diyorum, olması önemli değil mecbursunuz buradan yapacaksınız diyor.

Hata mı ettik kredi sizden çektik yani böyle zorunluluk mu olur? Aynı gün içinde Axa Oyak Sigorta acentesinde full kasko şeklinde 1.100 YTL fiyat aldım. İkiniz de aynı ekrandan yapıyorsanız neden ben farkını vereyim?

Geçen sene astsubay arkadaşım kredi kullandı ilk sene Axa Oyak'tan sonradan bu sene başka bir sigortadan yaptılar, kabul edildi. Yani bizi çok mu saf görüyorsunuz? Sözleşmemi istiyorum deyince görevli arkadaş ben bölgeyle görüşeceğim diyor. Neden insanların gözünün içine bakarak yalanlıyorlar anlamıyorum.

Bu şartlarda benim ne yapmam gerekir bilmiyorum ama en güvenilir banka eğer ki bir görevlinin bile bile benim doğruma öyle bir şey yok diyorsa yazık. Hem de çok yazık. Bu ülkede hiçbir şey zorunlu değildir. Müşteri kazanmanın çok zor olduğu bir dönemde ne yazık ki kuralsız, belgesiz bir yorumla aciz duruma düşürülüyoruz.

Yine yaparım ama çevremde ne kadar kişi varsa sanal ortamda olsun bunu anlatmamda yarar var. Çünkü 0,5 faiz indirimi için 3 seneden 2.000 YTL olacağını belirtmekte yarar var. Axa Oyak'tan memnundum ama sanırım yabancı ortaklar işin içine girince çevirmeler başlıyor. Aynı kasko yarı yarı yapmak varken Axa Oyak olmasının sebebi vardı kendimce ama çok kırıldığımı belirtmek isterim. Eğer cazip bir fiyat alırsam devam ederim.

Bu konuda yetkililerden ricam şu olacak; görevlilerinizin daha iyi yetiştirilmesi, kuralları sözleşmeleri gözden geçirmesini ve müşteriye hitap hususunda mecburiyet olmadığını da anlatılmalıdır.%

Arkadaşına Gönder

19.06.2008 pparca sorunum çözüldü...