ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK Birikim Sigortası Akıllıca Bir İş Değilmiş revani  [26 Mayıs 2008, 09:00]
Sigorta şirketi çalışanları ilk üye olurken ilk 3 yıl içinde ana paramı geri alabileceğimi, daha sonraki yıllarda ise nemalacağını anlatmışlardı. Fakat üye olduğum 8 yıl boyunca bu yapılan açıklamaların asılsız olduğunu gördüm.

Şirket yetkilileri insanları asılsız beyanlarda bulunarak üye yapmışlardır. Önceleri kapı kapı dolaşarak üye yapmaya çalışan şirket, insanların gerçekleri görmesiyle birlikte bu durumdan vazgeçtiler galiba.

Paramı 8 yıl boyunca başka yatırım araçlarında değerlendirseydim, şu anda sigorta şirketine paranın 2 katı kazanmıştım. Hayat sigortası yaptırmak bence akıl karı bir iş değil.

Birçok arkadaşım olayı anladıktan sonra şirket ile ilişkilerini kesmişlerdir. Şirket söylediklerinin arkasında durmamakta, ciddiyetten uzaklaşmaktadır.^^

Arkadaşına Gönder

Axa Oyak
03.06.2008

Siteniz aracılığı ile yansıyan Sn. GÖKTEPE şikayeti ile ilgili açıklamamız aşağıda bilgilerinize sunulmuştur;

Bilindiği üzere hayat poliçeleri uzun vadeli yatırım araçlarıdır. Dünyadaki örneklerinde de poliçenin asgari ömrünün 15-20 yıl olduğu izlenmektedir. Ara dönemde sorgulanan birikim kapitali, yüksek kar payı getirilerine rağmen yasal kesintiler etkisi nedeniyle yatırılan prime oranla düşük kalmaktadır.

Ayrıca hayat poliçelerinin kar payı getirileri nedeniyle yasa koyucu, menkul sermaye iradı olarak kabul ettiği getiriyi, stopaja tabi tutmuştur. İlgili vergi yasası, 07.10.2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Poliçe tanzim tarihi, 12.12.2001 olduğundan konu poliçe için ara dönemlerde iştira edilmesi durumunda % 15,poliçe süresi sonunda ise %9 oranında stopaj kesintisine tabi olmaktadır. Bu sebeple;

Ödenen prim 4.798 USD.
Birikim kapitali (stopaj kesintisinden önce) 5.070 USD' dir.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.