ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK'tan Evim Sigortasına Yanlış Beyan burgazada  [04 Nisan 2008, 09:00]
Axa Evim paket poliçesi no:16677707 sigortalısıyız. Burgazada'daki evimizin balkon veranda kaplaması, 1 Mart'ta eve gittiğimizde, kırılmıştı. Eve su giriyordu. Durumu acentemize bildirdik. Güç bela, lütfen, 6 gün sonraya exper geldi. Eve su girmekte olduğunu belirttik. Acil yardımı aradık ama hiç. Exper diyorlar, prosedür okuyorlar.

Evraklarımızı tanzim ettik. Hasarın tam hangi tarihte olduğunu evde olmadığımızdan bilmediğimizi, bu yüzden kar fırtınasının oluştuğu günlerde olabileceğini beyan ettik. 2 Nisan günü ret cevabı aldık. Neden?
Bfor raporu olacakmış?

İyi de tarih belli değil. Yalan beyan mı vereyim? O zaman malzemeniz kalitesizmiş?

Bunu söyleyecek kadar bilgisiz masa başı personelle sigortacılık mı yapılır? Gerisi benim yalan beyanıma kalıyor. “Bu konuşmaları kayıt altına alıyor musunuz” diyorum. Hayır diyor. Yeteneksiz ve bilgi eksiği olan kişiler istasyonların yerini dahi bilmiyorlar.

2-3 istasyonun noktasal ölçüm yapamadıklarını bile bilgilenme zahmetine girmiyorlar. Beyan esas değil, yanlış esas. Sonuna kadar şikayetçiyim. ^^

Arkadaşına Gönder

Axa Oyak
07.04.2008

Sitenize Sn. AKGÜL tarafından yönlendirilen şikayetin değerlendirmesi Hasar Servisimiz ile yapılmıştır. Şirketimize yapılan 03.03.2008 tarihli hasar ihbarı sonucu 4169978 numaralı hasar dosyası açılmış ve eksper görevlendirilmiştir. Hasar tespiti için eksper tarafından Sn. AKGÜL ile irtibata geçilmiş ve 06.03.2008 tarihinde Sn. AKGÜL ile birlikte ekspertiz işlemleri için sigortalı adresine gidilmiştir.

Sn. AKGÜL tarafından verilen bilgi doğrultusunda sigortalı adrese ayda bir kez gidildiği ve en son ocak ayı içinde ziyaret edildiğinde ise herhangi bir sorun olmadığı belirtilmiş olup, Şubat ayı sonunda ise sigortalı adreste balkon çatı örtüsünün bir kısmının kırılmış olarak görüldüğü beyan edilmiştir. Hasarın meydana geldiği dönemde şiddetli rüzgarın etkili olduğu ifade edilmesi üzerine hasarın fırtına sonucu oluşup oluşmadığının belirlenmesi için meteoroloji raporu talep edilmiş ancak sigortalımız tarafından ibraz edilememiştir. Meteoroloji raporu ibraz edilememesi üzerine hasar servisimiz tarafından ihbar tarihinden bir hafta öncesi dahil olmak üzere hava durumu internet üzerinden araştırılmış ancak fırtına olmadığı tespit edilmiştir.

Sektörde uygulanış şekliyle poliçe ile teminat altına alınan riskler Genel Şartlarda belirtilen maddeler doğrultusunda değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. Fırtına hasarının (10 metre yükseklikte hızı, saniyede 17,1 metre “7 bofor”dan fazla eser rüzgarlar) şeklinde gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Ayrıca kırılma ve yırtılma şeklinde gerçekleşen hasarın fırtına sonucunda oluşmaması durumunda ise poliçede kırılma teminatı bulunmadığı için sigorta kapsamına dahil olmayacaktır. Hasar talebinin poliçe teminat kapsamında değerlendirilemediğini bilginize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı