ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK'ın Kasko İşlemlerinde Yaşattığı Mağduriyet! drsat  [11 Mart 2008, 09:00]
2007 Temmuz ayında araba aldım ve kasko yaptırmak için araştırma yaparken ordu mensubu olduğumdan Axa Oyak'tan bilgi aldım. Eskişehir'de oturduğum ve Toyota kullandığımdan servisle anlaşmalarının olup olmadığını sordum. Bana var dediler. Ben de özellikle servis anlaşması olan bir firma aradığımı belirttim bana tekrar var dediler.

Sonuç; geçen ay yoğun kar yaşının olduğu dönemde arabamla Polatlı çıkışında kaza yaptım. Çekici istedim, kısa sürede geldi. Aracımı yolun dışından yola çekti. Aracımı Ankara'ya götürebileceklerini söylediler, kabul etmedim. Eskişehir'e gitmek için fark ücreti ödemeyi kabul ettim.

Araç hareketinde sorun olmadığından aracımla Eskişehir'e geldim. Kaza tutanakları için 2 gün bekledim. Aracımı servise teslim ettiğimde anlaşmalarının olmadığını ve ücreti önce benim vereceğimi firmanın da bana ödeyeceği söylendi. Aracım 7 günde yapılacağı ifade edildi. Ben de araç istedim. Araç tahsis edeceklerini söylediler.

1. Öncelikle aracımı çekiciyle taşıtmam için iller arası farkı anlaşmaya göre vermem gerekecekti. Ama Türkiye'nin her yerine aracımı taşıtmak için küçük bir fark ödeyerek kaskoya ekleyebileceğim neden belirtilmedi?

2. Aracımın hasarı 3 günden uzun sürerse bana araç tahsis edilmesi gerekiyorken ben kendim 10 ayrı numarayı aradıktan sonra aracımı teslim ettikten 2 gün sonra araç alabildim. Neden araç kullanma hakkım konusunda beni ben sormadan aydınlatıp aracımı kısa gürede getirmediler? Reklâmlarda arcınız çarpıldığın olay yerine araç getiren bu insanlar gerçekte neden böyle yapıyorlar? Reklamlar bu durumda yanlış bilgi içermiyor mu?

3. Anlaşmaları olmadığı halde neden bana anlaşmaları olduğu söylediler ve beni parasal yönden mağdur ettiler? Bu borcu kredi kartından ödemek zorunda kaldım. 21 gün içinde bana ödeme yapılacağı söylendi, ben de bekliyorum 10. gündeyim.

4. Anlaşma yapılarken 997 YTL yıllık ödeme yapıyoruz ama bizim için kolaylık sağlayan küçük ücretler gerektiren incelikler neden bize açıklanmıyor?

Hep tüketiciye bu şekilde mi davranılacak? İnsanlara olan güvenimiz kalmadı. Her şeyi ince ince elemeden bir şey alamayacak mıyız bu ülkede?%

Arkadaşına Gönder

Axa Oyak
13.03.2008

Sitenize Sn. İNAL tarafından yönlendirilen şikayet, ilgili birimlerle paylaşılmıştır. Sigortalı Sn. İNAL, 17.02.2008 tarihli hasarı sonucu, acil yardım telefonlarımızla irtibata geçerek çekici talebinde bulunmuştur. Talep edilen çekici olay yerine ulaştığında, aracın yürüyen aksamında sorun olmadığını ve sigortalı tarafından servise götürüleceği bildirilmiştir.
Acil yardım teminatın kapsamı; hasarlı aracın, kaza yerinden en yakın servise çekilmesini içermektedir. Fark ödemek sureti ile Türkiye’ nin her yerine aracın çekilebileceğini belirten herhangi bir açıklama, gerek poliçe özel şartlarında gerekse acil yardım teminatları kapsamında yer almamaktadır.

Aracın serviste 24 saatten fazla kalması durumunda, poliçe şartlarında belirtilen süre için kiralık araç hizmeti sunulmaktadır. Konu hasarda sigortalımızın, poliçe limiti dahilinde kiralık araç hizmetinden yararlandığı görülmektedir.

Araç onarımının yapıldığı servis ile de gerekli görüşmeler yapılmıştır. 17.02.2008 tarihli hasar sonrası açılmış olan 4155581 numaralı hasar dosya süreci tamamlanmış ve hasar tazminat ödemesi 12.03.2008 tarihinde yapılmıştır. Bilginize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı