257293 |

| AXA OYAK Fazla Aldığı Primleri Geri Ödemiyor!
harun.kaya
[02 Şubat 2008, 09:00]
Axa Oyak Sigorta şirketine aldığımız 2004 tarihten itibaren 34 BM 7508 numaralı aracımızın kasko sigortasını yaptırıyoruz. Acente poliçeyi hazırlayıp kargo ile adresimize gönderiyor. 2008 yılı kasko poliçesinde aracın bedelinin yaklaşık 40.000 YTL olarak gösterildiğini fark ettim.
Acenteye başvurarak düzelttirdim. Fakat geçen yılları incelediğimde aynı şekilde aracın değerinin 2005-2006-2007 yıllarında da 40.000 YTL gösterildiğini ve fazla prim alındığını gördüm.
Hatanın düzeltilmesini rayiç bedele göre primlerin yeniden hesaplanarak fazla ödediğim miktarların tarafıma iadesini talep ettim. Şirket pazarlama biriminden *** hanım geçmiş yıllara ait hataların düzeltilemeyeceğini, poliçenin karşılıklı yapılan sözleşme olduğunu, dolayısı ile durumdan o yıllarda haberdar olduğumu, o yıl içerisinde itiraz etmem gerektiğini bildiren bir e-mail ile olumsuz cevap verdi.
Aslında kasko poliçelerinin hiçbirinde benim imzam yoktur. Acente hazırlayıp adresimize kargo ile gönderiyor. Yani karşılıklı imzalanan sözleşme niteliği yoktur. Biz de acenteye güven duyduğumuzdan bakıp fark etmemişiz.
Bu ülkede geçmişteki hatalar hukuki olarak ancak zaman aşımı olunca düzeltilemez, Axa Oyak sanki başka bir ülkenin kurallarına tabi. Çünkü genel müdürle görüşeyim dedim, pazarlamadan *** hanım randevu alarak görüşebilirsiniz ancak pazarlamanın görüşleri kesinlikle değişmez diye cevap verdi.
Kısacası yaklaşık 20.000 YTL değerindeki arabayı 3 yıldır 40.000 YTL bedel üzerinden sigorta edip haksız yere 3 yıldır fazla prim almış. Eğer başvurumu dikkate alıp mağduriyetimi gidermezlerse mahkeme, tüketici dernekleri ve basın olmak üzere her türlü yoldan hakkımı arayacağım. % |