257162 |

| AXA OYAK Yağsız Motor Yapmış da Haberimiz Yok
hocaahmet
[02 Şubat 2008, 09:00]
Kurban Bayramı'nın ilk günü, daha ortalık ışımadan tarladan ana yola far yakmadan çıkan bir kamyonu görmem mümkün olamadığı için çarptım. Polis gelip zabıt tuttu. Kamyon suçlu dedi. Kamyonun kaskosu varmış. Aracımı tamirciye götürdüm.
Sigorta şirketi eksperi gelip araca bakmış. Kırılan parçaların yerine yenisini getirmiş. Tamir bittikten sonra cebimden 250 YTL daha ödemem gerekti. Şimdi sigorta yetkililerinden açıklama bekliyorum.
Sizin güvencenizdeki bir araç, farını yakmadan ve tarladan gelip ana yola çıkarak bana çarpıyorsa benim günahım ne?
Aracım 15 gün kadar tamirde kaldı. Bu karda kışta işe gideceğim diye niye yollarda süründüm? Aracım artık çarpılmış araç olduğu için değer kaybetti. Bu değer kaybını kim karşılayacak?
Çarpışmanın etkisiyle radyatör delindi, motor yerinden oynadığı için motor yağı haliyle aktı gitti. Tamirden sonra motora konulan yağ ve radyatöre konulan antifirizi parasını sigorta karşılamadı. Bunu talep ettiğimizde sigorta eksperinin cevabı şöyle oldu '' aracınızın motorunda yağ ve radyatöründe antifiriz olduğunu ben nereden bileyim? ''
Şimdi Axa Oyak sigortası yetkililerine sesleniyorum. Yağsız çalışabilen bir motor yaptınız da niye milletten saklarsınız? Ayıp değil mi? Yağı olmayan bir motor nasıl çalışır? Ayrıca Ankara'da hava sıcaklığı -10 lara düştüğü günlerde radyatöründe antifiriz olmayan bir araç, nasıl olur da donmaz?
Aracım serviste kaldığı süre boyunca çektiğim rezillikleri sineye çektik diyelim. Ama bu motor yağı ve antifiriz masrafını hazmedemiyorum. Bu nasıl sigortacılık? Bu nasıl bir anlayış? Mantıklı bir açıklama bekliyorum. ^^ |