ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK'tan 6 Senede Bırakın Kar Payını Kendi Birikimimi Dahi Alamadım! aslan58  [31 Ocak 2008, 10:32]
Kurumunuza 06.07.2002 tarihinden beri üyeliğim devam etmektedir. Bu güne kadar elimden geldiğince poliçelerimi aksatmadan ve tam olarak dolar bazında ödedim (görev gereği belki bazılarını zamanında değilse de daha sonra tam olarak yatırılmıştır). Fakat bana gönderdiğiniz makbuzlardan ve internette takip ettiğim hesap hareketlerimden yatırdığım paralar 3 veya 4 dolar eksik olarak gösteriliyor.

Sigorta primlerimi yatırırken bankaya havale parasını zaten ödüyorum, ayrıca sizin havale parası adı altında benim yatırdığım birikimlerimden para kesmenizi anlamıyor ve yadırgıyorum. Bu da yetmezmiş gibi benim yatırdığım birikimlerimle beni borçlu gösteriyorsunuz. 6 senedir birlikte çalışıyoruz ama hala kar payı göstermediniz her zaman eksi değerlerde gösterdiniz.

Bu yaptığınız uygulamalardan dolayı birçok arkadaşım sigortasını iptal ettirip sizden ayrıldı. 3 sene sonra kar payı vereceğiz deyip de 3 senenin sonunda tam bir hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlarımız elimi verdim kolumu kaptırdım diyerek sizden ayrıldılar.

Sigorta poliçesini imzalattırana kadar pembe tablolar çizen acenteleriniz şu an karşılaştığımız ve yukarıda anlattığım durumu dinleyince bir şey yapamayacaklarını ve durumun bundan ibaret olduğunu söyleyerek durumu geçiştirmekte ve içine düştüğümüz durumu bir nevi "başınızın çaresine bakın" der gibi tasdiklemektedirler.

Ben de 6 senedir üyeniz olarak primlerimi ödüyorum ama önüme gelen herkese de Axa Oyak'la ilgili hiçbir poliçeye, özellikle hayat sigortasına üye olmamasını tavsiye ediyorum. Bunu demeyi istemezdim fakat 6 senedir bırakın kar payını kendi birikimimi dahi alamadım (güya karlı bir iş yaptım).

Kurumunuz bu davranışları yüzünden müşteri kaybetmekte ve portföyünü düşürmektedir. Acentelerinizde çalışan ve kışlaları dolaşarak sigorta poliçesi düzenleyen personellerinize pembe bir tablo çizdirmektense karşılaşacakları durumları anlattırırsanız hem kandırmamış hem aydınlatmış olursunuz.%

Arkadaşına Gönder

Axa Oyak
01.02.2008

Siteniz aracılığı ile yansıyan Sinan TOKGÖZ şikayeti ile ilgili açıklamamız aşağıda bilgilerinize sunulmuştur;

06.07.2002 tarihinde 2012 yılında vadesini tamamlamak üzere hayat poliçesi yaptırılmıştır. Bilindiği üzere hayat poliçeleri dünyadaki örneklerinde de olduğu gibi uzun vadeli yatırım araçlarıdır. Ürün tarife esasları Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylanmakta ve Hayat Sigortaları Yönetmeliği doğrultusunda yasal kesintiler uygulanmaktadır.

Ayrıca hayat poliçelerinin kar payı getirileri nedeniyle yasa koyucu, menkul sermaye iradı olarak kabul ettiği getiriyi, stopaja tabi tutmuştur. İlgili vergi yasası, 07.10.2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Poliçe başlangıç tarihi, 01.01.2002 olduğundan konu poliçe için % 15 oranında da stopaj kesintisine tabi olmaktadır. Bu sebeple;

Ödenen prim 2.200 USD.
Birikim kapitali (stopaj kesintisinden önce) 2.029 USD' dir.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.