242934 |

| AXA OYAK Çalınan Aracımdaki Arızaları Karşılamıyor!
murat0101
[28 Aralık 2007, 09:00]
Axa Oyak'a sigortalattığım 01 NM 792 plakalı 2005 BMC prof. ticari kamyonum 10 Aralık 2007'de 05.00'te çalındı. Polis tutanağı tutuldu ve sigortaya bildirildi. Araç aynı gün 19.00 sularında İkitelli'de terk edilmiş halde bulundu.
Araçta görünen zararlar olay yeri inceleme ekiplerince tutağa kaydedildi. Bu arada sigortamın asistanına ''aracın bulunduğu fakat araçtaki görünen sağ kapı kilidi hasarı dışında da motorda arıza olabileceğini, aracı kendilerinin almaları ve bakımı yapılması konusunda'' belirtmeme karşın, asistan ''araç çalışıyorsa, aracı istediğiniz bir servise çekebileceğimizi, çalışmıyorsa çekici gönderebileceklerini'' bildirmesi üzerine, aracı çalıştırmaya uğraşmamıza rağmen çalışmayınca çekici talep ettik.
Aracı çekici yardımıyla saat 24.00 sularında çalıştırdık ve saatler ilerlediği için yarın özel servise götürmek üzere arabayı güvenli olacağını düşündüğümüz tanıdıkların özel güvenlik korumalı halkalıdaki sitesine götürdük. Tahminen yine aynı kişi veya kişiler tarafından aracımız çalınmaya kalkışılması üzerine bu kez sol kapı kilidi kırılmış halde olay yeri inceleme polisleri tarafından tutanak tutuldu.
Takip eden günlerde Axa Oyak yetkilileri beni arayarak ''01 plakalı araç İstanbul'da ne arıyor'' şeklinde sorgu tarzındaki soruya maruz kaldım (demek ki aracın plakası ne ise o il sınırlarındaki olaylardan mı mesulsünüz). ''Araçta şayet 200 YTL'lik hasar mevcutsa kaskomu deldirmeyeceğimi'' sigorta yetkilisine bildirdim.
Fakat aracı götürdüğümüz özel serviste bizim araçta yeni oluşmuş birtakım arızalar (benim asıl mesleğim oto tamirciliğidir ve ustalık belgem mevcuttur) her iki kapı kilidi, kontak anahtarı, çalışırken kayış kaçırma, motorda mazot damlaması, motorda üfürme, yağ damlatma, şalterin düz kontak yapılmış olması, marş dinamosunda bazen tutukluk yapması, aracın çekişten düşmüş olduğu gibi yeni arızaları tespit ettik.
Bir gün sonra gelen eksper direkt görünen kilit arızaları dışında motor arızasını sigortanın karşılamayacağını belirti. Nitekim Axa Oyak karşılamadı. Aracı bu kez daha iyi ilgilenileceğini düşündüğümüz bir başka servise götürdük ve acentemizi arayarak onun direktifi ile bir önceki ekspertizi reddedebilme hakkımızın olduğunu öğrendik. Sigortadan yeni eksper ve araçtaki görünen arızaların onarımını istememize rağmen sigorta ''aracın eksperinin yapıldığını yeni eksper talebinde bulunamayacağımızı'' bildirdi. Ticari aracım 12 Aralık tan bu yana serviste.% |