ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK Kaza Sonucu Pert Olan Arabamla İlgilenmedi safir70  [12 Aralık 2007, 09:00]
34 HB 441 plakalı aracım, 21 Kasım 2007'de, Boğaz Köprüsü'nde Asya'dan Avrupa'ya giderken bozuldu. Bozulan arabam, haber verildikten 2.5 saat sonra gelen çekici tarafından çekilirken, arkadan gelen bir araba tarafından çarpıldı.

Arabamda, çekici vinci nedeniyle üstünde, önüne park etmiş olan polis motosikleti nedeniyle önünde ve arkadan çarpan araç nedeniyle de arkasında hasar oluştu. Kazadan sonra aracım çekildi.

Arabamın çekildiği yer olan Borusan'dan eksperi aramam söylendi. Eksper, arabamı ısrarla Borusan'dan çıkarmamı, yoksa tamir olamayacağını, aksi halde arabamın perte çıkarılacağı söyledi. Ben de bu aşamada arabamı yetkili bayisinde yaptırmak istedim, yapamıyorlarsa da 'perte' çıkarmalarını istedim.

Bu noktadan sonra sadece eksperle görüşebildim. Axa Oyak'tan sigortacım da dahil, ben aramadan kimse aramadı. Gelişmelerle ilgili hiçbir bilgi ben aramadan ve uğraşmadan verilmedi. Genel merkezlerinden ise, yarım saat sonra size dönüyoruz demelerine karşın sadece 1 kez arandım.

Arabam Discovery 2000 model. Arabam aksesuarlarıyla, Mayıs 2007'de 42.750 YTL'ye sigorta edildi. Eksper ise arabama pert dendikten sonra 25.000 YTL'den fiyat açtı. Şu anda 40.000 YTL'ye ulaştık. Ancak aldığı fiyat tekliflerini ve hangi kritere göre fiyat aldığını öğrenmek istediğimde bilgi verilmedi. Olayın üzerinden neredeyse 3 hafta geçti ve hala kendilerinden haber bekliyorum.

Axa Oyak'ın yetkililerinin işi tamamen ekspere bıraktıklarını ve başta sigorta etmek için uğraştıkları müşteri ile hiç ilgilenmediklerini gördüm. Pert arabalara verilen fiyatların hangi kriter ve şartlara göre alındıkları konusunda şüphelerim oluştu. Müşteri bayan ve tek başına işini halletmeye çalışıyorsa ilgilenmeyerek bıktırıp ne derlerse kabul etmesini sağlamaya çalışıyorlar.

Sigortalarken arabanın raicini belirlemelerine gerek yok gibi gözüküyor, çünkü 5 ay önce sigortalanan arabamın bugünkü fiyatı belirlenirken kendi istedikleri fiyatı veriyorlar ve bizden de bunu kayıtsız şartsız kabul etmemizi istiyorlar.^^

Arkadaşına Gönder

Axa Oyak
13.12.2007

Siteniz kanalı ile iletilmiş olan Sn. AKTOSUN’ un şikâyetine ilişkin değerlendirme, hasar servisi ile birlikte yapılmıştır. 26.11.2007 tarihinde şirketimize yapılan ihbar sonrası 4057342 numaralı hasar dosyası açılmış ve hasar süreci başlatılmıştır.

Aracın piyasa şartlarında onarımı mümkün olmasına rağmen, müşteri memnuniyeti esas alınmış ve aracın ağır hasarlı olarak işlem görmesi yönünde karar alınmıştır.

Konu aracın sigorta bedeli. 42.500.YTL’ dir.Pert kararı verilen aracın piyasa değeri aracın km si, şuana kadar oluşan hasarları, Borusan şartlarında bakımı yapılıp yapılmadığı gibi kriterler dikkate alınarak belirlenmekte olup, eksper tarafından piyasada İnternet üzerinden yapılan çalışmalarda aracın 2.el değerine yönelik 36.000 YTL, 40.000 YTL , 41.000 YTL olmak üzere 3 emsal araç bulunmuş olup,ortalama 40.000.YTL üzerinden eksper raporu kapatılmıştır.Ancak sigortalımızla eksper arasında mutabakat sağlanamamıştır.

12.12.2007 tarihinde acente kanalı ile hasar evrakları konusunda bilgi iletilmiş olup, 25.000.YTL rakamı eksper ve hasar birimi tarafından sigortalıya teklif ve telaffuz edilmediği tespit edilmiştir.

Sistem kontrollerinde 06.12.2007 tarihinde 14:38 ve 15:11 saatlerinde sigortalı tarafından hasar iletişim merkezine 2 ayrı mesaj bırakıldığı görülmüş olup dosya sorumlusu tarafından her iki mesaja dönülerek bilgi aktarımı sağlanmıştır. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı