ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK'tan Ödenmek Bilmeyen Mail Order Ödemesi gecekusu  [24 Kasım 2007, 09:00]
2000 yılından beri aracımızın kasko poliçesini Axa Oyak Günışığı Sigorta şirketine yaptırmaktayız. 18 Mayıs 2007 tarihinde kasko poliçemiz yine Axa Oyak firması adına Günışığı Sigorta tarafından hazırlanmış ve 14476742 no'lu babamın adına olan poliçemizin tutarı 1,697.68 YTL olarak tarafımıza bildirilmiştir.

Kendi adıma olan Yapı Kredi Bankası'na ait kredi kartımla "kredi kartı ile sigorta pirimi ödeme formu" (mail order formu) doldurarak ödemeler şu şekilde ayarlanmıştır; 18 Mayıs, 18 Haziran, 18 Temmuz, 18 Ağustos, 18 Eylül ve 18 Ekim 2007 tarihlerinde 283. 00 YTL lik taksitler halinde, 6 taksitle 1, 698. 00 YTL olarak ödenecektir. Bu formu şahsım olarak imzalamış olduğumu kabul etmekteyim ve formun fotokopisi de bende mevcut.

Fakat Axa Oyak firması adına parayı tahsil eden Günışığı Sigorta şirketi 18 Mayıs, 19 Haziran, 18 Temmuz, 18 Ağustos, 18 Eylül, 22 Ekim ve 23 Ekim tarihlerinde 283.00 YTL olarak kredi kartımdan çekmiştir. Ödemelerden biri fazladır.

09 Kasım 2007 tarihinde durumu bizzat giderek belirttim. Günışığı Sigorta ödemeyi en kısa zamanda yapacağını bildirmiş ve tekrar kart bilgilerimi almıştır. 17 Kasım 2007 tarihinde telefonla aradım. Ödemeyi 19 Kasım 2007 tarihinde hemen yapacaklarını bildirdiler.

21 Kasım 2007 tarihinde Axa Oyak firması adına tarafımdan parayı tahsil eden Günışığı Sigorta'yı aradım. telefona çıkan bey, “bize borçları olmadığını söyleyip, Haziran ayında ödeme alınmadığını, dolayısıyla fazla çekim yapılmadığını” savundu. Gün içersinde kendilerine ekstreleri götürdüm.

Daha ağzımı bile açmadan hesapların karıştığını, bana 283.00 YTL borçlu olduklarını kabul ettiler. Ödemeyi de hemen gerçekleştireceklerini, bu kadar gecikmesinin nedeninin de Türkiye Finans Bankası'na ait mail order sistemi olduğunu söylediler. Bugün, 23 Kasım 2007 tarihinde, Günışığı Sigorta'yı aradım. Ödemeyi gün içinde yapacağız dediler.
Sabır, iyi niyet ve güler yüzlülüğümü tüketmiş bulunmaktayım. Psikolojik olarak bu meseleyi düşünmekten yoruldum. Birisi bir yanlış yapıyor, mağdur olan benim diye kafa patlatmak zorunda kalıyorum.
Sonuç olarak ödenmek bilmeyen, hep ödeyeceğiz denilen 283.00 YTL için, tarafından poliçe satın aldığım Axa Oyak firmasından, paramı alıkoyan ve geri vermek bilmeyen acentesi, Günışığı Sigorta'dan, imzaladığım anlaşmayı gözden geçirmeden ödemeyi alan, sıkılmadan her yıl üyelik aidatını isteyen Yapı Kredi'den şikayetçiyim.^^

Arkadaşına Gönder

www.keneler.com için tıklayınız

28.11.2007 gecekusu Kendilerine durumu bizzat 2 kez giderek 3 kez de telefonla bildirdiğim ve fazla çekim yaptıklarını kabul eden Axa Oyak firmasının Günışığı acenetesi 15 günü aşkın bir sürede (benim farkedip kendilerine bildirdiğim ve Şikayet Var'a ulaşana kadar geçe süredir bu) sadece "bugün yatıracağız","yarın yatıracağız", " arkadaşım şu an onunla uğraşıyor", "problem Türkiye Finans Bankasında" demekten öte hiç bir çözüm yöntemi türetmemiştir.
Bu sabah itibari ile 283 YTL olan fazla çekimin Şikayetvar aracılığı ile kredi kartı hesabıma yatırldıgını tespit etmiş bulunmaktayım.
Dolayısıyla 15 günde kendi başıma halledemediğim mevzuyu 2 günde halleden Şikayet Var çalışanlarına ve acenteye ödeme konusunda baskı yaptığına inandığım Axa Oyak firmasına minnettarlığımı belirtirim. Herkese teşekkür ederim.
Her sene poliçe bitim zamanında arayarak kasko, dask ve trafik sigortası poliçelerinizi yenileyelim mi diye soran Günışığı Sigorta Acentesi'nin bu sene hangi yüzle arayacağını merak ediyorum.
Tekrar teşekkürler Şikayetvar. Saygılarımla...

Axa Oyak
27.11.2007

Siteniz aracılığıyla tarafımıza ulaşan Sn.Gökhan Ekmekçi şikayetine ilişkin değerlendirme, satış ve tahsilat birimi ile birlikte yapılmıştır.14476742 nolu poliçe tahsilatları incelenmiş olup, sehven mükerrer tahsilat yapıldığı tespit edilmiştir. Haklı sigortalı şikayeti sonrası, 283 YTL, 27.11.2007 tarihinde sigortalı hesabına iade edilmiştir. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK Sigorta A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı