ŞikayetVar

Sonraki >>

Axa Oyak

196489

AXA OYAK Hasar Ödemesini Eksik Yaptı! igirgin  [28 Temmuz 2007, 09:00]
2001 yılından bu yana Axa Oyak Sigorta'dan kasko sigortam var. Eşimin adına kayıtlı 1995 model Toyota Corolla aracımız var. Yaklaşık 3 ay önce bir kaza yaptım. Suçun tamamı bendeydi. Aracımı Axa Oyak'tan kaskolu olduğu için anlaşmalı olduğu Kocaeli Toyota Kaya servisine götürdüm.

26 Temmuz 2007 tarihinde servisten bir bey aradı. Aracın masrafının 3366 YTL olduğunu, sigortanın 2931 YTL ödediğini, aracımın parçası değiştiği için sigorta şirketinin aracımın değerinin arttığı mantığıyla 435 YTL'yi ödemeyip benim ödemem gerektiğini söyledi. İnsanlar kaskoyu kaza durumunda herhangi bir masraf yapmamak için yapıyorlar. Ben de bu amaçla yaptım.

Zaten yaşadığınız psikolojik çöküntü size yetiyor. Kaskonuza rağmen böyle bir ödeme talebi insanın iyice moralini bozuyor. Ben geçen sene %40 hasarsızlık indirimiyle yaklaşık 700 YTL ödemiştim. Ödediğim miktarın daha genç arabalarla yakın olduğunu düşünüyorum. Axa Oyak'ın da bu hatayı düzeltip Toyota servisine 435 YTL'yi ödemesini bekliyorum. Araç plaka: 34 SRA 17 %

Arkadaşına Gönder

Axa Oyak
30.07.2007

Şikayete ilişkin değerlendirme yapıldığında, sigortalı aracın 1995 model olduğunu hasar tarihi itibari ile 10 yaşını doldurmuş olması nedeni ile poliçe özel şartlarındaki Kıymet Kazanma Tenzili Klozuna tabi olduğunu izliyoruz.

Kıymet Kazanma Klozu doğrultusunda % 20 oranında, kıymet kazanma tenzili uygulanmıştır. Bilgilerinize sunarız. Sayglarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı