ŞikayetVar

Sonraki >>

Axa Oyak

190051

AXA OYAK'tan İndirim Beklerken Zam Yedim cemtuncer  [09 Temmuz 2007, 09:00]
Aracımı 4 yıldır kasko yaptırıyorum. İlk yıl 830 YTL ile başladım. Sonra Axa Oyak'a geçtim, kaskom bir miktar düştü. Sonra ki yılda yine Axa Oyak'tan kasko yaptırdım, 480 YTL tuttu.

Bu arada hiçbir kazam olmadı; sadece camım kırıldı, o da hasarsızlığı bozmadı. Bu yıl yine Axa Oyak'ı tercih edeyim dedim. %50 hasarsızlık indirimi beklerken bana 545 YTL fiyat çıkardılar.

Aracımın kasko değeri düştü, hasarım yok, primlerimi zamanında ödedim işte mükafatı. Axa Oyak'ın açıklaması ise fiyatlarının zamlanmış olması. Aynı şekilde ilk yaptığım sigorta şirketi olan **'dan devam etseydim fiyat sürekli düşecek ve bu gün 435 YTL ödeyecektim.

Axa Oyak'ın açıklaması ise diğer sigortalarımı, trafik, ev gibi onlardan yaptırmamın etkili olacağı imiş ve fiyat tarifeleri zamlanmış.

Tamam firma onların, istedikleri zammı yaparlar ama diğer firmalar indirime giderken Axa Oyak'ın bu tutumu artık eski müşterisi olan beni üzdü. ^^

Arkadaşına Gönder

www.keneler.com için tıklayınız

Axa Oyak
09.07.2007

Sitenizdeki şikayetin de yanıt bulması açısından kısa bir açıklama yapmak isteriz:

Yıllık sözleşme süreli tüm sigorta ürünlerinde (zorunlu tarifeler hariç), ürün fiyatı çeşitli kriterler baz alınarak dönemsel olarak yeniden değerlendirilmektedir. Sigortalımızın yazısında belirtimiş olduğu kasko poliçesinde sadık müşteri, hasarsızlık indirimi başlıklarından kazanılmış olan hakları verilmek üzere ürünün fiyatının artmış olması da bundandır. Kazanılmış indirim hakları verilmemiş olsa idi daha yüksek prim bildirilmiş olacaktı. Ayrıca geçen yıl deprem/sel koasüransı 25/75 olarak seçilmiş olmasına rağmen 2007 yılı yenileme teklifinde sigortalı talebi üzerine 0/100 oranlaması seçilmiştir.

Sigortalımız araç değeri düşmesine, indirim haklarına rağmen ürün fiyatının artmasına itirazını dile getirmektedir. Ancak tek kriter araç değeri değildir; ürün verimliliği, karlılığı, enflasyon, müşteri segmentasyonu elde edilen verimlilik sonuçları, sektör genel durumu, Birlik araç değer listesi, assistance hizmetleri, teminat kapsamları gibi birden çok kriter fiyatlamaya esas teşkil etmektedir.
Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.