ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Axa Oyak

AXA OYAK Hasar Bedelimi Ödemiyor savaş34xxx  [21 Mayıs 2007, 09:00]
2003 yılında Megane 2 marka araç satın aldım ve kasko sigortasını da avantajlı olur düşüncesiyle Axa Sigorta'dan yaptırdım. Bugüne kadar hiç hasar ödemesi almadım. Geçen hafta aracıma hırsız girdi.

Aracımı yetkili servisine götürdüm, ancak bir sonraki gün beni arayarak 650 YTL fark istediler. Savunmaları ise kaskonun müzik sistemleri için kendine limit koyduğu oldu. Hem acentem ile hem de Axa Sigorta ile konuyu görüştüm.

Axa Sigorta bana araç cd teyp fiyatlarını takip etmem gerektiği ve bunların fiyatları artınca da ek sigorta zeyilnamesi yapmam gerektiğini söylediler. Eee yuh artık! Hem sigortaya binlerce YTL para ödeyeceksin hem de araç parça fiyatlarını takip edip güncelleme yapacaksın! Bu kadar pişkinliğe pes doğrusu.

Axa yetkilisine bunları yapmam durumunda o zaman kasko yaptırmamın ne anlamı olduğunu sorduğumda bu konunun kendisini aştığını söyleyip üst makamla görüşerek bana döneceğini ve bilgi vereceğini söyledi. Ancak tabi ki aramadı. Yani beni başından savmış oldu.

Tekrar mail attım ama ona da cevap alamadım. Şimdi binlerce YTL ödediğim sigorta şirketi benim hasarımı tam olarak ödemiyor. Gereğinin yapılmasını istiyorum.^^

Arkadaşına Gönder

Axa Oyak
22.05.2007

Şikayete ilişkin değerlendirme yapıldığında hasar ihbarını takiben 14.05.2007 tarihinde dosyanın açıldığını, hasar değerlendirmesinin ilgili kloz doğrultusunda yapıldığını izliyoruz.

“Sigortalı aracın fabrika çıkışı standart donanımı içersinde yer alması şartıyla (obsiyonel olmayan) orijinal radyo teyp ve kolonlar poliçe üzerinde belirtilmemiş olsa dahi araç bedelinin azami %5'ine kadar teminat kapsamında olacaktır”.

Araç bedeli 25,000 YTL olup % 5’ i 1.250 YTL’ dir. Servis ile görüşme sonucunda aracın orijinal R/T ve cd çalar bedeli 1,700 YTL olduğu için aradaki farkın sigortalımız tarafından karşılanması gerekmektedir.

Uygulama kişiye ya da dosyaya özel değildir. Klozda yer alan bilginin hasar kararını açıklayıcı olduğunu düşünüyoruz. Bilgilerinize sunarız. Saygılarımla,

AXA OYAK SİGORTA A.Ş.
Müşteri Hizmetleri Departmanı