172578 |

| AXA OYAK Hasarımı Tazmin Etmiyor
tekfidan
[10 Mayıs 2007, 09:00]
Toyota marka aracım ile 16.03.2007 tarihinde arkadaşım çok ciddi bir kaza yaptı ve araç pert diye tabir edilen bir hale geldi. Tesellimiz arkadaşımıza bir şey olmaması ve aracın kaskosu olması idi.
Aracımız servise çekildi. Axa Oyak yetkilisi geldi ve aracı perte çıkardı. Bu işlem 19.03.2007 tarihinde gerçekleşti.
Buraya kadar bir sıkıntı yok. Ama benim şikayetim bundan sonra başlıyor. Şöyle ki; ben halen aradan geçen 52 güne rağmen aracımın kasko bedelini alabilmiş değilim.
Axa Oyak Sigorta merkezini aradığım zaman dosya incelemede deniyor. Bu nasıl bitmez tükenmez bir incelemeymiş? Hiç anlamış değilim. Benim dosyama bakan çalışanın benim durumumu anladığını hiç sanmıyorum.
Bu adam mağdur, bu adam kaza yapmış, elinde aracı yok, yardımcı olalım da işi güzel bir şekilde nihayete ersin mantığına sahip değiller. Tıpkı devlet memuru gibi akşam olsun eve gidelim derdindeler.
İnanın ben arayıp peşine düşünce dosyam ilerleme kat ediyor. Çok merak ediyorum bana kasko bedelini ne kadar gün sonra verecekler?
İşin daha garip bir yanı daha var. Kasko yaptırdığım Axa Oyak Aksaray acentası Akbaş Sigorta hiç bir şekilde bana yardımcı olmadı, bilakis her görüşmemde “Niye perte çıkardınız, buna hiç gerek yoktu! gibilerinden akıllar verdi.
Normalde süreç şu şekilde işlermiş: en geç 45 gün içerisinde kasko bedeli alınırmış ama en geç 45 gün. Yani istenirse 20 gün olur, ya da 30 gün ama en geç 45 gün. Ne yazık ki öyle değilmiş öğrenmiş oldum. ^^ |