Şikayetler / Kargo & Nakliyat / Kargo / Fedex / Şikayet No : 962207
Şikayet No : 962207 (04 Ekim 2011 08:02)

FEDEX Kargomu Almak İstiyorum!

Gümrükte firmanızın getirdiği bir kargom takıldı. Mal bedeli sadece 63 euro civarında yani 75 euro sınır altındadır. Faturası da memaster@fedex.com adresine mail attık. Kontrol edebilirsiniz bana geri dönüş yapılmadığı için buraya yazıyorum. Ticari bir ürün değildir ve Türkiye’de kullanılmamış ürün bulması zor olduğu için yurt dışından siparişi verdiğimizi bilmenizi isterim.

İletişime geçtiğim gümrük işleriyle ilgilenen personeliniz 150 lira konşimento ücreti + antrepo ücretini ödeyerek ürünü alabileceğimiz söyledi. Yasal sınır altında olan bir ürün gümrüğe takılmasının sebebi gümrük görevlisinden mi kaynaklanıyor? Yoksa sizden kaynaklanan bir sorun mudur merak etmekteyim? Mal bedeli yasal sınır altında olup yasaklı bir ürün değildir.

Size ödenen kargo ücreti 33.0771 euro bu bedel güvenli ve hızlı bir şekilde elime geçeceği sözü verilerek benden tahsil edilmiştir. Şimdi yasal haklarımın bilincinde olduğumu bildiğinizi farz ediyorum ve bu sorunun düzeltilmesini rica ediyorum. Almış olduğum ürün için hiç bir şekilde konşimento, ordino ya da antrepo ücreti ödemeyeceğimi ve gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı da bilmenizi isterim.

İletişim kurarak sorunun çözülmesi taraftarıyım ve bunun çözüleceğinden de eminim. İlgili kanundan kargo ücreti dikkate alınmayacak ibaresini görmezden gelmeniz suç teşkil etmektedir.
Eğer gümrükte vergi çıkarsa bunu seve seve öderim her Türk vatandaşı gibi.

[ Yorum]
Yorumları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye giriş yapmalısınız.

Gönderen Kullanıcı

Yenile
"Özel Mesaj" bölümü bireysel üyelerimiz arasında iletişimi sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Firma adına şikayetlere cevap vermek için "Firma Üyeliği" gerçekleştiriniz.
Geri Bildirim